Welkom in groep 3

Wij zijn een groep van 20 kinderen. We hebben twee juffen. Op maandag tot en met woensdag werkt juf Marlon Kalk. Op maandag, donderdag en vrijdag werkt juf Joyce Middelbos. 

Zo ziet onze dag eruit:

We beginnen dagelijks in de kring. Naast de juf zit het beurtkind. Hij/zij staat de hele dag centraal en mag extra taakjes doen voor de juf. We vertellen in de kring en luisteren naar een (bijbel)verhaal van Trefwoord. Na de kring gaan we schrijven in onze schrijfschriften. We leren de juiste weggetjes van de cijfers en letters. Dit doen we net als een stoplicht: van groen via oranje naar rood. Vervolgens staat er rekenen op het rooster, we starten met een klassikale instructie. Daarna gaan we de leerstof zoveel mogelijk zelfstandig verwerken. Tijdens het zelfstandig werken loopt juf rondes en helpt met het werk waar het nodig is.

Dan is het tijd om lekker buiten te spelen. Daarna is er een gezonde pauzehap en luisteren we daarbij naar een voorleesverhaal. 

Weer opgefrist komen we binnen en gaan aan de slag met taal en lezen. We leren steeds nieuwe letters en woorden. Dit doen we niet uit de methode, maar vanuit het thema waar wij mee werken. Zo spelen we twee momenten op een dag in de verschillende hoeken. Hierbij wordt er veel geschreven en gelezen. 

We lunchen met z’n allen en kijken daarbij naar een Engelse les of een themales op het digibord en dan is er weer een kwartiertje pauze.

Onze middagen zijn verschillend ingedeeld. Op maandag staat er muziek op het rooster. Deze wordt om de week gegeven door een vakleerkracht Mariken. Verder vullen we de middag met onderzoekend leren. Hierbij maken we gebruik van verschillende lees en en schrijfactiviteiten. 

Op dinsdag en donderdag gymmen we in de grote sporthal. Hier krijgen we gymles van onze vakleerkracht Annemarie.

De thema’s voor komend jaar zijn: de dierentuin, het restaurant en we bouwen een huis. De overige thema’s zullen vanuit de intresses van de kinderen volgen. We spelen tijdens het thema met de playmobile, themahoek, bouwhoek en allerlei andere materialen. In alle hoeken komt de geschreven taal terug en gebruiken we deze net zoals in de echte wereld. 

Kortom we leren en doen veel in groep 3 en hebben het heel gezellig met elkaar!

Juf Marlon

Juf Joyce

IMG_9778 IMG_9778
IMG_9776 IMG_9776
IMG_9775 IMG_9775