Thema: "Wie is de baas?"

Groep 6

In groep 6 werken we aan het thema: ”Wie is de baas?” Wie is thuis de baas en wie is op school de baas?

We gaan ons verdiepen in de democratische samenleving. Hoe is de democratie ontstaan en hoe is dat in andere landen?  Ook gaan we ons bezig houden met de verkiezingen op 22 november.

We gaan tijdens dit thema regelmatig een groepsvergadering houden waarin de kinderen leren om te werken met een agenda, een voorzitter, een notulist. We gaan luisteren naar elkaar, proberen onze mening goed onder woorden te brengen en argumenten te geven. Maar.... hebben we altijd direct een mening of mag je ook twijfelen? Omdat we te weinig afweten van het onderwerp of omdat een onderwerp gecompliceerd kan zijn. Ook leren de kinderen dat je van mening mag veranderen.We gaan ook leren waar we wel/geen invloed hebben.

De burgemeester komt bij ons in de klas op 22 november voor een interview.

Na de verkiezingen gaan we in onze groep starten met ministeries. B.v. ministerie van de pauze, van gezondheid, van veiligheid, van feesten enz. We gaan in deze groepjes plannen maken ( die haalbaar zijn) en deze gaan we presenteren aan elkaar. We gaan flyers maken en een Pitch houden in andere groepen. We gaan beslissen welke plannen we gaan uitvoeren in onze klas/op school.

We hopen binnenkort foto’s te kunnen plaatsen. ( op dit moment is er een probleem bij het sturen en plaatsen van foto’s.

Groeten van groep 6 en juf Gerda.

 

update update