33. Wanneer is geld ontstaan?

Geschreven door Duco en Liv

Wij zijn erachter gekomen dat ze ruilen voor Christus. Bijvoorbeeld met eten/dieren en kostbare/mooie spullen. Maar als het fruit en eten ging bederven wilden mensen niet meer met je ruilen. Ze hadden geen koelkast, dus moesten ze het snel opeten of ruilen. Later betaalden ze met schelpen en zout.

En het eerste geld is van zilver en goud. En later van: nikkel en koper en het moest eerst gewogen worden. Om te bepalen hoeveel waard het was. In de tijd van 1200 werd er betaald met florijnen en zilveren munten.

En in de tijd 1600 betaalden ze gulden, en gulden waren van papier gemaakt. In 1988 werd er met een creditcard betaald, een creditcard is een soort pasje. In 1967 kwam de cheque en dat is een schriftelijke betalingsopdracht. In 1988 betaalden ze met een betaalpas.

In 2002 werd het tijd voor een nieuwe munt, namelijk de gulden werden euro’s. In 2009 kwam het cryptogeld. En nu in onze tijd: heb je een bankpas op je telefoon, en je kan met je telefoon betalen en je kan ook achteraf betalen. Wij denken dat er in de toekomst geen contant geld meer is maar dat alles digitaal gaat.

35.1 35.1
35.2 35.2