45. De dag van verkoop; ervaringsverhalen

Geschreven door Fenja, Maryam, Floor, Julia, Sarah, Shanty, Orhan, Farouq, Duco, Jula

Thema smoothiebar

Ons thema was: wij openen een smoothiebar. We gingen stemmen voor de naam en het logo, Orhan en Kamiaran hadden gewonnen. We hebben ook nog een yoghurtproef gedaan met de klas. Allemaal soorten kleuren yoghurt met smaakjes dachten we, maar uiteindelijk was alles gewoon yoghurt.
We gingen kijken voor een sponsor. Zonder sponsor konden wij de smoothiebar niet openen.
We hebben vragen opgezocht voor ons fruit onderzoek. Ik had gekozen voor het onderzoeken van een perzik. We hebben smoothies verkocht op het schoolplein en hebben: 396,15 euro opgehaald. 

Geschreven door: Fenja
Thema smoothiebar

Ik vond het thema heel leuk, omdat ik smoothies heel lekker vind. Ik vond het niet leuk dat de kinderen hun vingers in de smoothie stoppen en dat vind ik vies. Ik wist niet dat fruit in de koelkast moet of uit de koelkast moet. Het allerleukste vind ik dat we heel veel geld hebben verdiend. Ik heb uitnodiging en uitgedeeld voor onze smoothiebar en de smoothie proeven, een logo bedacht. Ook is er een liedje bedacht voor reclame, een heel leuk liedje. We verkochten rode/ groene smoothies en die waren heel lekker. We hebben het groente en fruit gratis van jumbo gekregen. Ik heb onderzocht wat voor vitamines erin fruit zitten en heb dit opgeschreven. EINDE

Geschreven door: Maryam
Smoothiebar

Wij hebben het thema smoothiebar. Als eerste gingen wij een yoghurtproef doen. We deden een fruit- en groentebingo. Toen gingen we kijken waar al het groente en fruit vandaan komt. We moesten ook sponsors zoeken. We gingen een naam bedenken en die heet de happy smoothie bar. Kamiran en Orhan gingen een logo ontwerpen. Wij mochten zelf kiezen welke zaken wij wilden doen. Juf Joyce en Juf Ilse hadden twee smoothies voor ons die mochten wij proeven. De meeste vonden de groene smoothie niet lekker. De rode smoothie vonden ze wel lekker. We hebben ook een liedje en hij gaat zo: Happy, happy, happy smoothiebar. Happy, happy, happy smoothiebar. Happy, happy, happy smoothie bar. happy smoothie bar. Zo da`s lekker!

- Floor vond het leuk om de smoothies te verkopen.

- Floor vond het lekker om de smoothies te drinken.

- Floor had twee lekkere smoothies gemaakt.

- Floor vond de yoghurt proef heel leuk en lekker.

- Floor vond het heel leuk om de poster te maken.

Geschreven door: Floor

THEMA SMOOTHIEBAR

We hadden het thema smoothiebar. We gingen leren hoe je een smoothie kan maken en wat je ervoor nodig hebt. Toen gingen we voor het eerst een smoothie maken en proeven. We hebben daarna nog veel meer smoothies gemaakt.

Toen gingen twee groepjes twee belangrijke smoothies bedenken om te verkopen en daarna ook maken en proeven. In de rode smoothie zat rood fruit en banaan en in de groene smoothie zat spinazie, komkommer, ananas en mango. Met die smoothies gingen we een smoothiebar openen. We gingen ook een smoothie naam verzinnen en dat was geworden: de Happy Smoothie Bar. Ook hebben we een liedje bedacht en ik zong mee met het liedje. Hij ging zo: happy, happy, happy smoothiebar. Happy, happy, happy smoothiebar. Happy, happy, happy smoothiebar. Happy smoothiebar! Zo da`s lekker!

Op het eind gingen we de smoothiebar openen. Mensen konden voor €4,50 een smoothie kopen.
Een heleboel mensen wilden een smoothie kopen. We hebben €396,15 euro opgehaald.
En dit was ons thema smoothiebar.

Geschreven door: Julia

Thema smoothie

Wat hebben we gedaan met het thema smoothiebar?
Ik heb onderzoek gedaan naar aardbeien en ook een aardbei getekend. Iedereen heeft ook fruit of groente getekend, dat was heel leuk. Ik zat tijdens het tekenen in een heel leuk groepje. Ik zat met Julie, Lisa en Delana. Met thema zat ik bij Orhan en Kamiran in de groep. Zij hebben een logo bedacht. Deze was heel mooi. Er kwam iemand naar onze klas, haar naam is Meghan. Zij werkt bij de Juice Car. We hebben de mellow yellow smoothie geproefd, deze was heel lekker en we kregen ook nog een taart. Juf zei: kom laten wij ook een smoothie bar openen en iedereen zei ja. We moesten taken verdelen en klusjes. Bijvoorbeeld: maker, loper, verkoper, helper. Er kwamen heel veel mensen langs bij onze smoothiebar. De smoothies kostte €4.50. De kleuren waren groen rood.
We hebben 396, 15 euro opgehaald.

Geschreven door: Sarah

THEMA SMOOTHIEBAR

Wij beginnen een smoothiebar. Wij gingen yoghurt proeven: gele proefde naar yoghurt. De rode proefde naar yoghurt. De blauwe proefde naar yoghurt. De paarse proefde naar yoghurt. De witte proefde naar yoghurt. Ik dacht dat dat rood aardbei was. Ik dacht dat paarsrode druiven waren. Ik dacht dat geel banaan was. Ik dacht dat wit yoghurt was. Ik had wit goed maar de rest niet, want alles was gewoon yoghurt maar dan met een kleurstofje erin.

Wij gingen smoothies maken. Wij mochten de twee lekkerste smoothies uitkiezen. Wij kozen de rode en de groene. Toen gingen wij ze maken en moesten wij heel veel fruit snijden, omdat wij honderd smoothies moesten maken voor het verkopen. Dat was heel veel werk! We hadden ook een liedje verzonnen en hij gaat zo: happy, happy, happy smoothie bar. Happy, happy, happy smoothie bar. Happy, happy, happy smoothiebar. Happy smoothie bar. Zo da,s lekker!

Geschreven door: Shanty

De smoothiebar

Wij beginnen met proeven van smoothies. Daarna hebben we onderzoeken gedaan. Ik heb samen met Kamiran een logo bedacht. Ik heb geleerd wat wel niet in de koelkast moet. Om smoothies te verkopen hebben wij twee smoothies bedacht en gemaakt. Wij hebben ook geleerd: banaan moet je niet in de smoothie doen. Dat zou niet zo gezond zijn of goed voor je. Wij hebben onze mooie smoothiebar geopend. Wij hebben liedje bedacht. Het liedje ging zo: Happy, happy, happy smoothiebar. Happy, happy, happy smoothie bar, Happy, happy, happy smoothiebar. Happy smoothiebar. Zo da’s lekker.  

Geschreven door: Orhan

Thema Happy smoothiebar

We gingen smoothies verkopen en we hebben geld opgehaald. Bijna 400 euro.
We hebben aan JUMBO gevraagd of ze ons wilden helpen met groenten en fruit voor in onze smoothies. We hebben in groepjes smoothies gemaakt en we hebben een smoothie bar geopend.
We verkopen de smoothies in de schuur op school. De rode en groene smoothies waren lekker.

Geschreven door: Farouq

Ervaringsverhaal over happy smoothie bar 

We begonnen met yoghurt proeven. Toen gingen we de naam bedenken en dat was de Happy Smoothie bar. We gingen kijken wie ons ging sponsoren en juf dacht dat de jumbo ons niet ging sponsoren, maar toen belde toch de jumbo op met goed nieuws: wij gaan jullie sponsoren.
We hebben vragen gesteld op de Kwieb aan kinderen en ouders, zo konden we zien wat ze vies vonden, wat ze lekker vonden. Ook heb ik onderzoek gedaan naar afval en onderzoek gedaan naar geld van vroeger. Mijn eigen onderzoek ging over een augurk. We hebben smoothies gemaakt en toen gingen we ze verkopen en 396,15 euro opgehaald.

Geschreven door: Duco

THEMA SMOOTHIEBAR

Wij hebben het thema smoothiebar. We begonnen met het proeven van de smoothie van juf Joyce. Daarna gingen we juf Ilse haar Smoothie proeven. Daarna gingen we yoghurt proeven. Daarna gingen we onderzoeken welke groenten en fruit wel of niet in de koelkast moeten. Daarna gingen we kijken welke types we zijn binnen het ondernemen. Toen kwam Meghan van Juice Car langs en gingen we aan haar vragen stellen. Daarna gingen we een naam bedenken voor de smoothiebar, dat is geworden happy smoothiebar. We hebben ook een liedje bedacht, dat klinkt zo happy happy happy smoothiebar happy happy happy smoothiebar happy happy happy smoothiebar happy smoothiebar zo da`s lekker. Toen gingen we in ons thema groepje een smoothie recept bedenken en veel vragen beantwoorden. Toen was het zo ver, we gingen de smoothie maken en verkopen. En toen was het voorbij. Ik vond het thema heel leuk.

Geschreven door Jula.

46.1 46.1
46.2 46.2
46.3 46.3
46.4 46.4
46.5 46.5
46.6 46.6
46.7 46.7