We hebben zo’n leuke ochtend gehad vandaag!
Op bezoek bij hotelbrasserie Rebecca stond vandaag op de planning. Ze hebben geoefend met dienbladen lopen. Eerst met 2 handen, toen met 1 en uiteindelijk zo snel mogelijk. De bekers, gevuld met water, bleven gelukkig staan. Dit hebben ze knap gedaan zeg! Ook was er een rollenspel, waarbij de ouders bediend werden. Ze leerden wat je kunt vragen en hoe je een tafel moet indekken. Ook het uitruimen kwam aan de orde. Ondertussen was er een groepje in de keuken bezig met kennis vergaren over vlees, vis, groente en zuivel en moesten ze de producten bij de juiste productgroep leggen. Ook mochten ze ingrediënten proeven. We sloten het bezoekje af met het eten van een zelfversierd ijsje, een vragenronde en een bezoekje aan de kippen.
Wat is zo’n bezoekje aan de echte wereld, in dit geval een restaurant, toch waardevol! We kunnen nu echt gaan bedenken hoe wij ons restaurant gaan vormgeven. En stiekem denk ik dat er veel kinderen in deze klas zitten die later zo de horeca in kunnen!