Donderdag 30 september is Van der Linde fietsen langs geweest op De Fontein om de fietsen van de kinderen op school te checken rondom de verlichting en daar waar nodig kleine reparaties uit te voeren.
We willen het bedrijf Van der Linde fietsen ontzettend bedanken voor deze mooie actie! Ze hebben een hoop fietsen klaar gemaakt voor de donkere periode die er weer aankomt. Zo kunnen ze allemaal weer veilig de weg op!

Texelse scholen bundelen krachten op Texelsonderwijs.nl

Op Texel hebben alle basisscholen de krachten gebundeld. We vinden dat we er samen verantwoordelijk voor zijn om het allerbeste onderwijs bieden, zo dicht mogelijk bij huis. It takes an Island to raise a child, vrij naar het Afrikaanse spreekwoord. Dat betekent niet dat er niets te kiezen is. We werken samen op een manier die de identiteit van de individuele scholen versterkt. Want we geloven in diversiteit en in keuzevrijheid.

We zien het als een proces: er worden gestaag stappen genomen om de ambities waar te maken en tegelijkertijd is er ruimte om te zoeken naar de beste manieren en naar maatwerk. Samen hebben we onderzocht wat er nodig is om kinderen zo dicht mogelijk bij huis onderwijs te laten volgen en hoe we ze dan de aandacht kunnen geven die ze nodig hebben. We hebben gezocht naar een constructieve manier om met bevolkingskrimp om te gaan, met kinderen met speciale behoeften en met de gebouwen.

Op de website texelsonderwijs.nl zijn de ontwikkelingen te volgen. Je leest er het laatste nieuws en verschijnen steeds nieuwe interviews met schoolleiders die vertellen over hun ervaringen en met kinderen die vertellen over hun school en over hun wensen. Ook de bouw van de Skool -het gloednieuwe gebouw dat in Den Burg verrijst en waar alle basisscholen uit het grootste dorp straks zullen huizen- is er te volgen.

Elkaar helpen groeien, daar staan we iedere dag voor op bij Stichting Kopwerk/Schooltij. Wil jij net als Lonneke Balder écht het verschil maken als schoolleider? Lokaal én regionaal? Solliciteer dan nu!

Kom werken bij Kopwerk Schooltij II

Groep 7/8 van De Fontein doet mee aan het project van de tuinbouw battle. Op deze manier maken wij kennis met de agrarische sector. Wij verzorgen de 520 tulpenbollen in de klas. De klas gaat de tulpen verkopen en hopen op een mooi resultaat. Als u ook graag een mooi bosje wilt kopen, kunt u altijd contact opnemen met de leerkracht of een leerling van groep 8.

Alle kinderen mogen gelukkig vanaf 8 februari weer naar school. We kijken er naar uit om jullie weer te zien!

Wat hebben we een fijne afsluiting gehad met alle groepen. Toch nog een kerstlunch dinsdagmiddag ipv een kerstontbijt vrijdag. Mede dankzij de pelikaan, door hun grote inzet! Wij wensen jullie een hele fijne vakantie en alle goeds voor 2021! 

Goed nieuws! Groep 7 is vandaag gebeld over de kinderpostzegelactie!

Ze hebben tijdens de actie veel geld opgehaald voor het goede doel 'een veilig thuis voor 90.000 kinderen'. De groep heeft zelfs zoveel geld opgehaald dat ze een prijs hebben gewonnen, namelijk een dagje Duinrell!

Wij zijn ontzettend trots op onze kinderen en zij.....zij zijn enorm blij! Zowel voor de 90.000 kinderen die het nodig hebben als voor zichzelf dat ze een reisje hebben gewonnen!

Groetjes van groep 7 van De Fontein

Vanaf vandaag gaat de Kinderpostzegelactie weer van start. De leerlingen uit de groepen 7 en 8 doen dit jaar ook (weer) mee. Ze zetten zich in voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: voor kinderen door kinderen!

Vanwege de geldende coronamaatregelen is de actie iets anders dan anders. De kinderen kunnen op gepaste afstand langs de deuren door gebruik te maken van de zogenaamde verkoopbox. De QR-code die hierop bestickerd wordt is dezelfde die je op de poster ziet op school. Zie je de poster hangen? Scan de code met je mobiel en doe een bestelling. De verkoop wordt opgeteld bij de verkopen van de groep en zo maakt de groep kans op een schoolreis naar Duinrell!

De kinderen kunnen dit jaar voor het eerst ook digitaal ‘langs de deuren gaan’. De kinderen spelen zelf de hoofdrol in de digitale actie, geregisseerd door Dylan Haegens, een bekende YouTuber onder de doelgroep. In plaats van aanbellen in de buurt, kunnen de kinderen ook digitaal langs de deuren gaan met een zelfgemaakte, persoonlijke videoboodschap. Zo kunnen de kinderen zich ook vanuit huis inzetten voor andere, kwetsbare kinderen.

Uiteraard worden er weer Kinderpostzegels verkocht. Dit jaar staan de zegels in het teken van nijntje: nijntje is jarig. Het lieve konijntje, in 1955 getekend door Dick Bruna, is 65 jaar geworden. De zegels worden dit jaar zonder kaarten aangeboden. De rest van het gave assortiment bestaat uit anemonenbollen, feestdagenkaarten en een pleisterblikje van Dummie de Mummie. Daarnaast kan er dit jaar ook weer gekozen worden voor een eenmalige donatie voor een veilig thuis.

We wensen onze leerlingen heel veel plezier en succes!

https://www.kinderpostzegels.nl/webshop/