Alle kinderen mogen gelukkig vanaf 8 februari weer naar school. We kijken er naar uit om jullie weer te zien!

Wat hebben we een fijne afsluiting gehad met alle groepen. Toch nog een kerstlunch dinsdagmiddag ipv een kerstontbijt vrijdag. Mede dankzij de pelikaan, door hun grote inzet! Wij wensen jullie een hele fijne vakantie en alle goeds voor 2021! 

Goed nieuws! Groep 7 is vandaag gebeld over de kinderpostzegelactie!

Ze hebben tijdens de actie veel geld opgehaald voor het goede doel 'een veilig thuis voor 90.000 kinderen'. De groep heeft zelfs zoveel geld opgehaald dat ze een prijs hebben gewonnen, namelijk een dagje Duinrell!

Wij zijn ontzettend trots op onze kinderen en zij.....zij zijn enorm blij! Zowel voor de 90.000 kinderen die het nodig hebben als voor zichzelf dat ze een reisje hebben gewonnen!

Groetjes van groep 7 van De Fontein

Vanaf vandaag gaat de Kinderpostzegelactie weer van start. De leerlingen uit de groepen 7 en 8 doen dit jaar ook (weer) mee. Ze zetten zich in voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: voor kinderen door kinderen!

Vanwege de geldende coronamaatregelen is de actie iets anders dan anders. De kinderen kunnen op gepaste afstand langs de deuren door gebruik te maken van de zogenaamde verkoopbox. De QR-code die hierop bestickerd wordt is dezelfde die je op de poster ziet op school. Zie je de poster hangen? Scan de code met je mobiel en doe een bestelling. De verkoop wordt opgeteld bij de verkopen van de groep en zo maakt de groep kans op een schoolreis naar Duinrell!

De kinderen kunnen dit jaar voor het eerst ook digitaal ‘langs de deuren gaan’. De kinderen spelen zelf de hoofdrol in de digitale actie, geregisseerd door Dylan Haegens, een bekende YouTuber onder de doelgroep. In plaats van aanbellen in de buurt, kunnen de kinderen ook digitaal langs de deuren gaan met een zelfgemaakte, persoonlijke videoboodschap. Zo kunnen de kinderen zich ook vanuit huis inzetten voor andere, kwetsbare kinderen.

Uiteraard worden er weer Kinderpostzegels verkocht. Dit jaar staan de zegels in het teken van nijntje: nijntje is jarig. Het lieve konijntje, in 1955 getekend door Dick Bruna, is 65 jaar geworden. De zegels worden dit jaar zonder kaarten aangeboden. De rest van het gave assortiment bestaat uit anemonenbollen, feestdagenkaarten en een pleisterblikje van Dummie de Mummie. Daarnaast kan er dit jaar ook weer gekozen worden voor een eenmalige donatie voor een veilig thuis.

We wensen onze leerlingen heel veel plezier en succes!

https://www.kinderpostzegels.nl/webshop/

 

KLIK HIER voor de presentatie over het OCT.

Maandag 17 augustus zijn wij weer gestart na een zonnige vakantie. De juffen zijn er klaar voor en wensen alle kinderen een heel fijn en goed schooljaar toe!

Groep 7/8 van De Fontein doet mee aan het project van de tuinbouw battle. Op deze manier maken wij kennis met de agrarische sector. Wij verzorgen de 520 tulpenbollen in de klas. De klas gaat de tulpen verkopen en hopen op een mooi resultaat. Als u benieuwd bent kunt u een kijkje komen nemen in onze klas!